Chili con carne 2

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha700 g    1162 kcal133 g0 g70 g0 g
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g100 g    320 kcal23 g53 g1,5 g0 g
Kidneypapu, kuivattuna, annos 100g100 g    332 kcal24 g60 g0,8 g25 g
Vesi, vesijohtovesi 250 g 50 tl17 rl2,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Tomaattimurska-chili (Pirkka), annos 390g390 g    137 kcal6,2 g27 g0,4 g0 g
Luomu tomaattimurska (400g) (Rainbow), annos 100g400 g    80 kcal7,6 g11 g0,4 g0 g
Paprika, punainen175 g    45 kcal1,6 g8,1 g0,7 g3,5 g
Sipuli (kuorittu)165 g3 kpl  1,8 dl45 kcal2,1 g7,9 g0,3 g2,8 g
Chili paprika punainen30 g    12 kcal0,6 g2,7 g0 g0 g
Chili, vihreä, tuore , annos 15g15 g    6,8 kcal0,3 g1,2 g0 g0,2 g
Jalapeño ((tuore)), annos 20g30 g    9 kcal0,3 g1,8 g0,3 g0,9 g
Valkosipuli 10 g2,5 kpl   11 kcal0,8 g1,6 g0,1 g0,2 g
Voi 7 g 1,4 tl1/2 rl0,1 dl51 kcal0,1 g0 g5,7 g0 g
Auringonkukkaöljy 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton50 g    11 kcal0,2 g0,8 g0 g0,1 g
Ruokosokeri14 g    57 kcal0 g14 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2446 g    2366 kcal199 g189 g90 g33 g
Ravintosisältö / annos408 g    395 kcal33 g31 g15 g5,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    97 kcal8,2 g7,7 g3,7 g1,3 g
Paista jauheliha pannulla voi-öljyseoksessa.

Lisää pilkotut sipulit, chilit (itselläni oli vielä yksi habanero) ja paprika.

Mausta suolalla, mustapippurilla, paprikalla, oreganolla, juustokuminalla ja korianterilla.

Lisää tomaattimurska ja huuhtaise purkit vedellä (jätin tämän huuhteluveden pois laskuista, koska nestettä haihtuu paistamisen aikana).

Lisää myös sitruunamehu ja ruokosokeri.

Anna hautua miedolla lämmöllä mielellään pari tuntia.

Pavut lisätään niiden kypsyysasteesta riippuen: tölkkipavut vasta n. 10 min ennen tarjoilua, kuivatut, liotetut pavut voi kypsentää kokonaan kastikkeen seassa (vaatii väh. 2h) tai esikeittää ne. Itse keitin pinto- ja kidneypapuseosta ennakkoon tunnin verran ja lisäsin kastikkeen sekaan heti alkuvaiheessa kypsymään loppuun.

Soossi tarjoillaan riisin/ohran/muun vastaavan kanssa, loppusilaukseksi kelpaa vaikka tuore, pienitty tomaatti ja smetana/creme fraiche.