Kauralesesämpylät

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kauralese myllyn paras 1dl=50g100 g    320 kcal18 g45 g7,7 g17 g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl500 g    1750 kcal70 g320 g16 g28 g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g100 g    310 kcal17 g54 g2,9 g13 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl10 g    90 kcal0 g0 g10 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1215 g    2470 kcal105 g419 g36 g57 g
Ravintosisältö / annos101 g    205 kcal8,7 g35 g3 g4,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    203 kcal8,6 g35 g3 g4,7 g
Lämmitä vesi 40 asteiseksi ja lisää kauraleseet , hiiva, suola ja öljy.

Alusta lopuksi taikinaan muut jauhot.

Kohota noin 30 minuutia.

Leivo taikinasta 12 sämpylää.

Kohota uudelleen liinan alla . Paista 225 asteessa noin 10 minuutia.