Karjalanpiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruisjauho (Rainbow)250 g    800 kcal25 g158 g5,8 g35 g
Vehnäjauho puolikarkea 163 g  16 rl2,5 dl558 kcal17 g114 g2 g5,7 g
Voi 25 g 5 tl1,8 rl0,3 dl181 kcal0,3 g0,1 g20 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Puuroriisi400 g    1400 kcal24 g304 g6,8 g9 g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 1700 g 340 tl113 rl17 dl576 kcal52 g83 g1,7 g0 g
Suola, annos 3g7.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
40 annosta
3150 g    3515 kcal118 g659 g37 g50 g
Ravintosisältö / annos79 g    88 kcal3 g17 g0,9 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    112 kcal3,7 g21 g1,2 g1,6 g
Taikina:
2dl kylmää vettä
1tl suolaa
2,5dl ruisjauhoja
2,5dl vehnäjauhoja
25g voita/margariinia

Puuro:
4dl vettä
4dl puuroriisiä
17dl rasvatonta maitoa
1tl voita/margariinia
1,5tl suolaa

keitä puuro valmiiksi, ja jähdytä se ennen kuin alat leipoa ruistaikinaa.

taikina: sekoita kaikki ainekset veteen suoraan paitsi voi, kun taikina on kiinteää ja sitkeää alusta sekaan sulatettu voi.

Tee taikinasta tanko jonka jaat 40 yhtä suureen osaan joista sitten leivot piirakkapohjat, laita jokaiseen n 2tl riisipuuroa ja taita reunat päälle päin ja rypytä.

Paista karjalanpiirakat uunissa keskitasossa 275-300 asteessa kypsiksi, eli n. 10-12min uunista riippuen.