Borssikeitto kasviksista

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punajuuri 150 g1,9 kpl   58 kcal1,5 g10 g0,3 g3,8 g
Valkokaali keräkaali 100 g0,1 kpl  2,5 dl28 kcal1,2 g4,1 g0,2 g2,1 g
Porkkana, keskikokoinen 65g70 g1,1 kpl   20 kcal0,4 g4,2 g0,1 g1,8 g
Punasipuli, kuorittu, 100g80 g1,5 kpl  0,9 dl22 kcal1 g3,8 g0,2 g1,4 g
Kasvisliemikuutio, Knorr5 g    14 kcal0,4 g0,5 g1,2 g0,1 g
Vesi400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
805 g    141 kcal4,5 g23 g2 g9 g
Ravintosisältö / annos805 g    141 kcal4,5 g23 g2 g9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    17 kcal0,6 g2,9 g0,2 g1,1 g
Kuori ja pieni tuoreet punajuuret.

Lisää porkkana ja kaali.

Laita kattilaan kasvisliemikuutio ja noin 7 dl vettä sekä ruokalusikallinen punaviinietikkkaa (ja hieman säilykepunajuurien lientä).

Lisää teelusikallinen rosmariinia ja toinen timjamia
Keitä niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet.

Voit myös soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Tarjoa keitto vaikka lisäämällä ruokalusikallinen kevyttä ruokakermaa tai pippuriruokakermaa smetanan sijasta.