Eevan laskiaispullat

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 500 g 100 tl33 rl5 dl228 kcal15 g24 g7,5 g0 g
Sokeri 130 g43 kpl33 tl11 rl1,5 dl528 kcal0 g130 g0 g0 g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5 g    16 kcal0,6 g3 g0,4 g1,4 g
Rypsiöljy 120 g 24 tl8,6 rl1,3 dl1061 kcal0 g0 g120 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 910 g  91 rl14 dl3122 kcal93 g637 g11 g32 g
Hiiva, 50g50 g    31 kcal6,6 g0,6 g0,2 g0 g
Flora vispi 20%500 g    1100 kcal15 g25 g100 g0 g
Mansikkahillo (annos 1 rkl 17 g)320 g 53 tl19 rl2,8 dl611 kcal1,9 g149 g0,3 g2,9 g
Kananmuna 50g(kpl)100 g    126 kcal11 g0,3 g9 g0 g
Mantelilastu (Rainbow), annos 100g30 g    180 kcal6,3 g2,1 g17 g0 g
Rapea raesokeri (Dan sukker), annos 20g30 g    120 kcal0 g30 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
2695 g    7123 kcal149 g1001 g265 g36 g
Ravintosisältö / annos168 g    444 kcal9 g62 g17 g2,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    264 kcal5,5 g37 g10 g1,3 g
Ota jauhot, hiiva ja kananmunat sekä öljy hyvissä ajoin huoneen lämpöön.

Tasaisen lämpimistä aineksista tulee hyvä pulla.

Lämmitä maito mikrossa tai kattilassa kädenlämpöiseksi.

Murenna joukkoon hiiva ja vatkaa mukaan yksi muna, sokeri ja kardemumma.

Ala lisätä jauhoja koko ajan vatkaten.

Taikinan alkaessa olla paksumpaa voit käyttää konetta taikinakoukuilla tai vaivata käsin.

Loppuvaiheessa lisää öljy pienissä erissä.

Vaivaa taikina tassaiseksi.

Kohota taikina liinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa noin kaksinkertaiseksi (puolisen tuntia).

Laita uusi lämpenemään 200 asteeseen.

Leivo taikinasta 16 pyöreää pullaa.

Kohota niitä hetki liinan alla pellillä, voitele kananmunalla ja ripottele päälle hiukan raesokeria tai mantelilastuja.

Paista uunissa noin 10-12 minuuttia kauniin ruskeiksi.

Anna pullien jäähtyä.

Vatkaa Flora vispi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Leikkaa jäähtyneet pullat kahtia, täytä reilulla ruokalusikallisella mansikkahilloa ja vispikermaa.

Nam!