Eevan hernesoppa

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Herne, kuivattu, Rainbow500 g    1410 kcal90 g318 g4,5 g50 g
Savukinkku (Kivikylä), annos 20g250 g    363 kcal55 g11 g7,5 g0 g
Suola, annos 3g6 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)11 g    31 kcal1 g2 g2,1 g0,1 g
Vesi2000 g 400 tl133 rl20 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2767 g    1803 kcal146 g330 g14 g50 g
Ravintosisältö / annos461 g    300 kcal24 g55 g2,3 g8,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    65 kcal5,3 g12 g0,5 g1,8 g
Laita herneet illalla kattilaan likoamaan 2 litraan kylmää vettä.

Aamulla vaihda tilalle puhdas vesi, kaksi litraa, ja ala keittää.

Keittele tunti-kaksi, lisää joukkoon lihaliemi ja jatka keittämistä.

Lisää mukaan kuutioitu savukinkku ja keittämisen loppuvaiheessa suola ja pari teelusikallista meiramia ja halutessasi loraus sinappia.

Itse en laita sipulia keittoon, koska herneetkin jo ovat vatsalle kovaa tavaraa, mutta halutessasi voit laittaa yhden silputun sipulin mukaan tunnin keittämisen jälkeen.

Muista pitää lämpötila alhaisena ja sekoita keittoa välillä huolella ettei se jämähdä kattilan pohjaan kiinni.

Keitto on parasta, kun se on saanut kypsyä hiljaisella tulella pitkään, jopa nelisen tuntia.