Kukkakaali-linssimuhennos

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kukkakaali 345 g0,6 kpl  8,6 dl83 kcal6,2 g7,6 g1 g7,9 g
Linssi, vihreä, go green150 g    507 kcal44 g86 g1,5 g46 g
Vihreä papu 70 g4,7 kpl 7,8 rl1,3 dl22 kcal1,4 g2,8 g0,1 g1,7 g
Sipuli (kuorittu)130 g2,4 kpl  1,4 dl35 kcal1,7 g6,2 g0,3 g2,2 g
Jalapeño ((tuore)), annos 20g20 g    6 kcal0,2 g1,2 g0,2 g0,6 g
Valkosipuli 10 g2,5 kpl   11 kcal0,8 g1,6 g0,1 g0,2 g
Tomaattimurska-chili (Pirkka), annos 390g390 g    137 kcal6,2 g27 g0,4 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruokosokeri5 g    20 kcal0 g5 g0 g0 g
Auringonkukkaöljy 12 g 2,4 tl0,9 rl0,1 dl106 kcal0 g0 g12 g0 g
Voi 6 g 1,2 tl0,4 rl0,1 dl44 kcal0,1 g0 g4,9 g0 g
Limemehu (Tymbark), annos 100g10 g    4,8 kcal0 g1,2 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1548 g    976 kcal60 g138 g21 g58 g
Ravintosisältö / annos387 g    244 kcal15 g35 g5,1 g15 g
Ravintosisältö / 100g100 g    63 kcal3,9 g8,9 g1,3 g3,8 g
Huuhtele linssit ja liota niintä noin tunti.

Pilko sipulit ja chili (mieluummin tavallinen punainen/vihreä kuin jalapeno), raasta inkivääri.

Kuullota katilassa voi-öljyseoksessa sipuleita, chiliä ja inkivääriä sekä mausteita; sinapinsiemeniä, korianteria, kurkumaa, juustokuminaa ja cayennepippuria.

Lisää kattilaan tomaattimurska, 3dl vettä ja linssit (linssit imevät n. 100g vettä liotuksen aikana).

Lisää myös loraus limemehua ja ripaus ruokosokeria.

Anna kiehua keskilämmöllä n. 15 min, lisää siten joukkoon pilkottu kukkakaali ja anna kiehua vielä n. 10 min. Mausta halutessasi suolalla ja mustapippurilla.

Käytin lisäksi muhennokseen jo hiukan kuivahtaneet tuoreet , vihreät pavut.

Pilkoin pavut ja keitin niitä erikseen n. 10 min ja lisäsin lopuksi muuhun muhennokseen.

Pavut eivät ole välttämättömiä, ja niiden tilalta voi käyttää vaikka herneitä, jos haluaa.

Kelpaa lisukkeeksi broilerille tai lampaalle tai sellaisenaan leivän kanssa syötäväksi.