Kukkakaalimuhennos koskenlaskijalla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kukkakaali 750 g1,3 kpl  19 dl181 kcal14 g17 g2,3 g17 g
Vehnäjauho puolikarkea 30 g  3 rl0,5 dl103 kcal3,1 g21 g0,4 g1,1 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen500 g 100 tl33 rl5 dl165 kcal17 g25 g0 g0 g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g50 g    140 kcal10 g0 g11 g0 g
Suola, annos 3g2.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Voi, 1 tl, 5 g25 g    183 kcal0,3 g0,3 g20 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1358 g    771 kcal43 g62 g34 g18 g
Ravintosisältö / annos136 g    77 kcal4,3 g6,2 g3,4 g1,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    57 kcal3,2 g4,6 g2,5 g1,4 g
Keitä kukkakaalit kypsäksi.

Sulata eri kattilassa voi, lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen.

Lisää maito hiljalleen, koko ajan sekoittaen seokseen, jossa voi on imeytynyt vehnäjauhoihin.

Keitä hiljalleen n.10 minuuttia.

Lisää koskenlaskija paloina kastikkeeseen ja sekoita.

Ota kattila liedeltä, lisää suola ja keitetyt kukkakaalit valkokastikkeeseen ja halutessasi kruunaa hyppysellisellä rakuunaa.

Maistuu myös kylmänä ruisleivän päällä!