Lihapiirakka / Keitinpiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hiiva 100 g2 kpl   75 kcal13 g1,1 g0,4 g6,9 g
Suola, annos 3g25 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta2200 g  220 rl34 dl7920 kcal286 g1540 g46 g77 g
Sokeri 40 g13 kpl10 tl3,3 rl0,5 dl162 kcal0 g40 g0 g0 g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 200 g 40 tl14 rl2,1 dl1062 kcal0,6 g1 g120 g0 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha450 g    747 kcal86 g0 g45 g0 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Ohrasuurimo 80 g  6,2 rl0,9 dl258 kcal6,6 g51 g1,6 g6,1 g
Lihaliemi laimennettu 200 g 40 tl13 rl2 dl38 kcal0 g6 g1,2 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl150 g    1350 kcal0 g0 g150 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
24 annosta
4545 g    11638 kcal393 g1643 g365 g92 g
Ravintosisältö / annos189 g    484 kcal16 g68 g15 g3,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    256 kcal8,6 g36 g8 g2 g
Tee taikina ja valmista täyte.

Ohra siis keitetään lihaliemessä.

Kohota, täytä ja paista rasvassa.

Repsussa on arvioitu piirakoihin imeytyvä rasva, keittämiseen tarvitaan noin 1,5l.

Tänne ei voi laittaa lainkaan kypsennyshävikkiä?