Helppo peltileipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hunaja30 g    101 kcal0,3 g25 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 65 g  6,5 rl1 dl223 kcal6,6 g46 g0,8 g2,3 g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g420 g    1386 kcal50 g277 g10 g34 g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl50 g    450 kcal0 g0 g50 g0 g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl40 g  6,7 rl1 dl136 kcal5,6 g22 g2,7 g4,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
605 g    2296 kcal63 g370 g64 g41 g
Ravintosisältö / annos38 g    144 kcal4 g23 g4 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    379 kcal10 g61 g11 g6,8 g
Helppo peltileipä
(15 - 20 palaa)

5 dl vettä
2 tl sokeria tai hunajaa
1 tl suolaa
3 dl kaurahiutaleita
1 dl grahamjauhoja
1 pss kuivahiivaa (11 g)
6 - 7 dl rouheisia sämpyläjauhoja
½ dl öljyä

Voiteluun: vettä
Pinnalle: erilaisia siemeniä tai leseitä

Sekoita hieman kättä lämpöisempään veteen (42 astetta) sokeri, suola, kaurahiutaleet, grahamjauho ja kuivahiiva.

Lisää sämpyläjauhoja vähän kerrallaan haarukkavatkaimella sekoittaen.

Kaada joukkoon öljy ja sekoita taikina tasaiseksi.

Kumoa taikina leivinpaperin päälle pellille.

Ripottele taikinan pintaan vähän jauhoja ja painele taikina levyksi (n. 30 x 35 cm).
Kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla noin 40 minuuttia.

Pane uuni kumenemaan 225 asteeseen.

Leikkaa kohonnut levy taikinapyörällä ruuduiksi.

Voitele ruudut vedellä ja ripottele niille erilaisia siemeniä tai leseitä.

Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.