Kaalikeitto Sohvimummon tapaan

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Naudan rasvaton keittoliha604 g    604 kcal115 g0 g0 g0 g
Naudanliha keskiarvo 178 g    272 kcal34 g0 g15 g0 g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g22 g    57 kcal2,2 g2,2 g4,4 g0,3 g
Sipuli 173 g3,2 kpl  1,9 dl52 kcal2,2 g8,3 g0,3 g2,9 g
Voi, 1 tl, 5 g20 g    146 kcal0,2 g0,2 g16 g0 g
Oliiviöljy 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Omena, Golden delicious 200g204 g    73 kcal0,4 g17 g0,1 g3,1 g
Porkkana 422 g6,5 kpl   138 kcal2,6 g24 g0,8 g11 g
Kaali, valkokaali625 g    132 kcal7,5 g21 g1,3 g13 g
Vesi972 g 194 tl65 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
3230 g    1563 kcal164 g72 g48 g30 g
Ravintosisältö / annos3230 g    1563 kcal164 g72 g48 g30 g
Ravintosisältö / 100g100 g    48 kcal5,1 g2,2 g1,5 g0,9 g
Nyt tulee vähän sävellettyä tämä ohje, kun en löytänytkään noita Naudan ydinluita tuotehausta.

:D

600g Naudan keittolihaa ja tästä otetaan kalvot pois sen minkä pystytään, pienitään suupaloiksi ja ruskistetaan paistokasarissa voissa ja öljyssä.

Laitetaan kattilaan.

Laitetaan vähän vettä paistokasariin ja kiehautetaan maut pannulta ja kaadetaan kattilaan.

600g Naudan ydinluukiekkoja ruskistetaan 30 min uunissa pellillä leivinpaperin päällä 250 asteessa.

Laitetaan kattilaan.

Lisätään kiehuvaa vettä, niin että peittyvät kaikki ja morttelin kautta hienonnettuna lisätään kaksi kasvisliemikuutiota joukkoon.

Pilkotaan sipuli ja omena ja lisätään kattilaan, kun on kiehunut miedolla lämmöllä pari tuntia.

Porkkanat pienitään ja lisätään kattilaan.

Kaali kuutioiksi lohkotaan ja lisätään kattilaan.

Tässä vaiheessa lisää vettä niin paljon, että kaikki peittyvät ja muista lisätä aina kiehuvaa vettä keittoon, ei siis kylmää vettä.

Tähän satsiin tarvitset semmoisen ison kattilan ja keittele miedolla lämmöllä, ettei liemi mene ihan röppöiseksi.

Keittoaika saa olla kaikkiaan neljä - viisi tuntia.

Tämä on niin lihasta kiinni, että millaista lihaa sait ostettua.

Jos on vanhempaa nautaa, niin keittoaika on pitempi.

Maistele välillä lihapaloista milloin ovat kypsiä.

Mausta suolalla ihan oman maun mukaan ja nauti vanhan ajan kaalisopasta uusilla höysteillä.

Yritän miettiä, että miten saisin punnittua tuon valmiin painon koko annoksesta.

Oma arvioni veden määrästä oli tuo noin kaksi litraa valmiissa keitossa, mutta kun sitä niin paljon keittäessä haihtuu, niin korjauksen jälkeen jää vedelle vain vajaa litra.

No nyt tämän reseptin pitää olla ihan kohdallaan kalorien osalta.

:D

Itse lisään jokaiselle lautaselle päälle sellaista sormisuolaa, jos joku ihmettelee miten vähällä suolalla ruokaa teen.

Joskus tekee mieli suolaisempaa ja joskus ei tarvitse taas niin paljon laittaa.

Suussa maistuu päällä oleva suola niin mahdottoman hyvältä.

:D