Puolukkapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi 100 g 20 tl7,1 rl1,1 dl725 kcal1,2 g0,4 g81 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 200 g 40 tl13 rl2 dl660 kcal4 g6 g70 g0 g
Manteli 100 g  10 rl1,4 dl616 kcal24 g6,6 g54 g7,2 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Philadelphia tuorejuusto 200g200 g    510 kcal12 g6,4 g48 g0 g
Aprikoosihillo (St. dalfour), annos 15g25 g    56 kcal0,1 g14 g0 g0 g
Puolukka 300 g  25 rl5 dl117 kcal1,3 g20 g1,5 g7,8 g
Tyrnimarja 150 g  14 rl2,7 dl135 kcal1,1 g9 g7,5 g9 g
Sitruunamehu, laimentamaton20 g    4,2 kcal0,1 g0,3 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1215 g    2998 kcal58 g68 g273 g24 g
Ravintosisältö / annos152 g    375 kcal7,3 g8,5 g34 g3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    247 kcal4,8 g5,6 g23 g2 g
Pohjaan:
60g sulaa voita
loraus kermaa
muna
makeutus oman maun mukaan
Ylläolevat vatkataan sähkövatkaimella kuohkeaksi jonka jälkeen lisätään noin 100g jauhettua mantelia ja jatketaan vatkausta.

Lopuksi sekoittaen sekaan 2 teeluskaa leivinjauhetta

Esipaisto 200 asteessa noin kymppiminsa
jonka jälkeen päälle ensin mustikkaa ja vattua täysin sulaneina ja valutettuina.

Ja niiden päälle seos jossa
desi kermaa, 200g haluamaansa tuorejuustoa(ricotta tai mascarpone mun suosikit)
yks muna, vaniljatangon sisukset ja haluamansa makeutus.

Paistetaan 200 asteessa ja noin puol tuntia.

Jäähdytetään kunnolla ennen nauttimist