Kesäkurpitsaröstit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 250 g0,7 kpl   45 kcal1,4 g6,3 g1 g1,7 g
Sipuli 60 g1,1 kpl  2/3 dl18 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Pekoni rasvainen 60 g3 kpl   226 kcal7,2 g0 g22 g0 g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa60 g    180 kcal14 g0 g14 g0 g
Voi 40 g 8 tl2,9 rl0,4 dl290 kcal0,5 g0,2 g33 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
7 annosta
525 g    838 kcal31 g10 g75 g2,7 g
Ravintosisältö / annos75 g    120 kcal4,4 g1,4 g11 g0,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    160 kcal5,8 g1,8 g14 g0,5 g
1 iso kesäkurpitsa
½ pkt savupekonia
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 munaa (tai 1, sitomaan massaa)
emmentalraastetta (n. kourallinen)
currya, suolaa, mustapippuria
timjamia

Raasta kesäkurpitsa ja sipuli, valuta lävikössä (voit sirotella suolaa päälle) ja puristele mahdollisimman kuivaksi.

Silppua pekoni, ruskista.

Pienennä pekonia vielä paistamisen jälkeenkin.

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Paista pieniä lettusia aluksi kuumalla pannulla, vähennä lämpöä ja anna kypsyä.