Garangi-pata eli Lähes Täydellinen Ruoka
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g | 500 g | 4 kpl | | | | 102 kcal | 3 g | 19 g | 1,5 g | 7 g |
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha | 400 g | | | | | 664 kcal | 76 g | 0 g | 40 g | 0 g |
Sipuli (kuorittu) | 100 g | 1,8 kpl | | | 1,1 dl | 27 kcal | 1,3 g | 4,8 g | 0,2 g | 1,7 g |
Oliiviöljy | 10 g | | 2 tl | 0,7 rl | 0,1 dl | 88 kcal | 0 g | 0 g | 10 g | 0 g |
Valkoinen papu tomaattikastikkeessa | 425 g | | | | | 374 kcal | 22 g | 49 g | 5,1 g | 21 g |
Herkkusieni säilyke | 230 g | 38 kpl | | | 3,8 dl | 39 kcal | 4,8 g | 0,5 g | 0,7 g | 5,5 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 1665 g | | | | | 1293 kcal | 107 g | 73 g | 58 g | 36 g |
Ravintosisältö / annos | 416 g | | | | | 323 kcal | 27 g | 18 g | 14 g | 8,9 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 78 kcal | 6,4 g | 4,4 g | 3,5 g | 2,1 g |
Tämä on lähes täydellinen ruoka, koska tämä on todella helppo laittaa, maukas, erittäin täyttävä ja ravinteiltaan tasapainoinen pohja päivän ruokavaliolle, jota voi sitten täydentää oman maun ja fiilisten mukaan.
Laskuri ilmoittaa 1,3kg kasviksia ja 34g kuitua, ja kaikkia seurattuja mikroravinteitakin tästä saa.
Hyvin yksinkertaisista aineksista se syntyy:
425g (1 purkki) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
500g tomaatteja (tai purkki säilykettä)
100g sipulia
400g 10% paistijauhelihaa
230g (1 purkki) herkkusieniä viipaleina
10g oliiviöljyä
Kuullota sipuli öljyssä, ruskista jauheliha.
Kaada loput ainekset päälle ja mausta.
Anna muhia sen verran kuin viitsit.
Mausteita ja valkosipulia maun mukaan - oregano, basilika, paprikajauhe ja pippuri riittävät tavallisesti minulle.
Voi liuottaa liemikuutionkin.
Tuore paprika on myös hyvä lisä, jos haluaa pilkkoa enemmän.
Pavut ja tomaatit voi myös ensin soseuttaa, jolloin niistä tulee vielä paksumpi tomaatti-papuisa kastike.
Joku laittaa enemmän oliiviöljyä tällaiseen - pikkutilkka sipulin paistoon riittää minulle.
Jos eläinrasvan määrä hirvittää, jauhelihan voi puolittaa tai korvata vaikka keittokinkulla ja lisätä sitten parempaa rasvaa haluamassaan muodossa.
Eli protskut, hiilarit, rasvat, kuidut, mikroravinteet ja maku kohdallaan.
Eipä kyllä haittaa yhtään.