Gluteenittomat porkkanasämpylät

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g1000 g    3100 kcal25 g750 g5 g75 g
Maito, Kevyt600 g 120 tl40 rl6 dl276 kcal19 g29 g9 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g400 g6,2 kpl   112 kcal2,4 g24 g0,8 g10 g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g50 g    242 kcal12 g17 g14 g14 g
Perunakuitu jauheena (Semper), annos 100g300 g    225 kcal15 g36 g1,5 g210 g
Voi 56 g 11 tl4 rl0,6 dl406 kcal0,7 g0,2 g46 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g11 g0,2 kpl   0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
15 annosta
2420 g    4361 kcal75 g856 g76 g309 g
Ravintosisältö / annos161 g    290 kcal5 g57 g5,1 g21 g
Ravintosisältö / 100g100 g    180 kcal3,1 g35 g3,1 g13 g
Kuori porkkanat
Raasta tai mörssää tehosekoittimella, itseä laiskotti.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Sulata voi.
Sekoita hiiva pariin desiä jauhoja.

heitä perään maidot, rasvat ja porkkanat.

Ja perunakuidut.

Ja pellavarouheet.

Sitte vaan lapa koneeseen eli handu taikinaan ja vaivaamaan.

Loput jauhot hitaasti lisäillen.

Jätä kohoamaan kaksinkertaiseksi.

Vaivaa vielä vähän.

Pyöritä sämbyllsönit ja anna niidenkin kohota vielä hetki.

Voitele munalla.

Paista 225C 15minsaa.

Syö!!!