Lämmin raastesalaatti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g130 g2 kpl   36 kcal0,8 g7,7 g0,3 g3,3 g
Palsternakka 200 g1,3 kpl   127 kcal1 g24 g0,8 g9 g
Lehtiselleri, annos 100g100 g    11 kcal1,1 g1,1 g0,2 g1 g
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Ananasmehu (sokeriton)100 g    45 kcal1 g12 g0 g0 g
Hirssisuurimo / -jauho 80 g  6,7 rl1 dl286 kcal9 g55 g2,3 g2,6 g
Soijakastike 6 g 1 tl1/3 rl0,1 dl3,6 kcal0,3 g0,6 g0 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Ruokaöljy keskiarvo 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1132 g    692 kcal16 g110 g18 g20 g
Ravintosisältö / annos283 g    173 kcal4 g28 g4,5 g5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    61 kcal1,4 g10 g1,6 g1,7 g
2 kpl Porkkana
200 g Palsternakka
100 g lehtiselleri
1 iso sipuli
1 dl hirssiä
1 tl soijaa
1 dl täysananasmehua
1 dl vettä
1 tl ruokaöljyä
rouhittua mustaa pippuria
ripaus suolaa myllystä

Huuhtele hirssiä ensin kylmällä vedellä ja sitten kiehuvalla vedellä siivilässä
Keitä n.25 min
Viipaloi ja suikaloi vihannekset kukin omaan astiaansa
Kuullota sipulisuikaleita hetki öljyssä ja lisää sitten kukin vihannes vuorollaa aloittaen eniten kypsymisaikaa vaativasta
Lisää soija, nesteet ja muut mausteet
kypsytä hetki kannen alla
Lisää lopuksi valutettu kypsä hirssi ja sekoita kuohkeaksi
Nauti !