Fetainen punajuurikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g450 g    140 kcal4,1 g32 g0,6 g0 g
Peruna, keskikokoinen 60g200 g2,9 kpl   120 kcal3 g26 g0,2 g1,8 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Oliiviöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Fond "du chef" kasvis (Knorr), annos 28g28 g    34 kcal0,7 g1,7 g2,5 g0,4 g
Valkoviinietikka (Rajamäen)15 g    3 kcal0 g1 g0 g0 g
Suola, annos 3g1.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Timjami, annos 3g3 g    6,4 kcal0,3 g0,8 g0,2 g1,1 g
Mustapippuri, annos 1g1 g    2,3 kcal0,1 g0,4 g0 g0 g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g100 g    260 kcal15 g0,2 g22 g0 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1926 g    831 kcal25 g67 g53 g5 g
Ravintosisältö / annos385 g    166 kcal4,9 g13 g11 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    43 kcal1,3 g3,5 g2,7 g0,3 g
Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.