Metvursti-Marinara kastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tomaattimurska, Pirkka, 500g500 g  33 rl5 dl175 kcal8 g35 g0,5 g7 g
Metvursti, kevyt LINJA (Hk), annos 4g100 g    300 kcal26 g0 g22 g0 g
Oliiviöljy 14 g 2,7 tl1 rl0,2 dl119 kcal0 g0 g14 g0 g
Sipuli (kuorittu)55 g1 kpl  0,6 dl15 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Valkosipuli 12 g3 kpl   13 kcal0,9 g2 g0,1 g0,3 g
Basilika, tuore 2 g  1 rl0,2 dl0,5 kcal0,1 g0 g0 g0 g
Oregano, kuivattu 4 g 4 tl2 rl 12 kcal0,4 g0,9 g0,4 g1,7 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
689 g    641 kcal36 g41 g37 g10 g
Ravintosisältö / annos115 g    107 kcal6,1 g6,8 g6,1 g1,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    93 kcal5,3 g5,9 g5,3 g1,5 g
Kuulota hienonnettu sipuli ja jpuristettu valkosipuli oliiviöljyssä, lisää sitten myös siivuiksi leikattu metvursti ja anna sen paistua hieman.

Kun metvursit on paistunut, lisää tomaattimurska ja mausteet.

Anna kypsyä sekoittaen n. 10-15 min.

Valkosipulia on omassa resptissäni aika infernaalinen määrä, eli sitä voi jättä tarvittaessa vähemmänkin.

Ilman valkosipulia tätä herkkua ei kuitenkaan kannata jättää.

Jos taasen pitää oliiveistä, voi mausteiden lisäyksen yhteydessä kastikkeen sekaan laittaa viipaloituja mustia oliiveja maun mukaan.

Mainio kastike joka sopii hyvin kanan ja pastan kanssa.