Avokado-raejuusto
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Avokado, kuorittu, kivetön | 120 g | 1 kpl | | | | 238 kcal | 3,2 g | 0,9 g | 23 g | 8 g |
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki | 100 g | | 25 tl | 10 rl | 1,2 dl | 80 kcal | 13 g | 2 g | 2 g | 0 g |
|
| Koko resepti 3 annosta | 220 g | | | | | 318 kcal | 16 g | 2,9 g | 25 g | 8 g |
Ravintosisältö / annos | 73 g | | | | | 105 kcal | 5,4 g | 1 g | 8,4 g | 2,7 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 144 kcal | 7,4 g | 1,3 g | 12 g | 3,6 g |
Avokadon tulee olla tosi kypsä.
Muussaa avokado, sekoita raejuustoon.
Lisää suolaa, tuoretta basilikaa, yksi murskattu valkosipulinkynsi ja sitruunamehua (en jaksanu lisätä niitä ainesluetteloon, toki niistäkin tulee muutama kalori lisää.
Lisätköön ken tahtoo).
Tosi hyvää leivänpäällä tai lisukkeena esim ruokaisan salaatin kanssa.
Leipiin toki riittää useempaan kuin kolmeen, lisukkeena vedän yleensä noin kolmasosan satsista.
Esim pinjansiemenet tai pähkinät sopii hyvin lisäksi tähän herkkuun.
Rasvaa, joo tulee paljon, mutta nehän on hyviä rasvoja.