Siemensämpylät

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Pellavansiemeniä (Pellavainen), annos 10g25 g    115 kcal5 g0,3 g11 g6,6 g
Hamppu, siemen20 g    101 kcal4,6 g6,8 g6,2 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 280 g  28 rl4,3 dl961 kcal29 g196 g3,4 g10 g
Grahamjauho luomu (Pirkka) (Pirkka), annos 50g185 g    592 kcal26 g107 g5,9 g24 g
Siirappi 40 g 5,7 tl2 rl0,3 dl121 kcal0 g30 g0 g0 g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g11 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Rypsiöljy 50 g 10 tl3,6 rl0,6 dl442 kcal0 g0 g50 g0 g
Suola, annos 3g7.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1119 g    2332 kcal64 g340 g76 g41 g
Ravintosisältö / annos93 g    194 kcal5,3 g28 g6,3 g3,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    208 kcal5,7 g30 g6,8 g3,6 g
Pellavansiemeniä 25 g
Hampunsiemeniä 20 g
Mörby Special sämpylärouhe 50g
Vehnäjauhoja 280 g+grahamj. 185g
Siirappia 40g + suolaa 1,5 tl
kuivahiiva ps, vettä n 5dl
rypsiöljy 50g
Nostata taikina ja käännä se ympäri pari kertaa.

Laita jk odottamaan paistamista vaikka seuraavaan aamuun.

Nostele lusikalla pellille.

Päälle vähän vj. Uuni 230/ 35 min ja tulee rapea pinta, sisältä pehmeä