Vohvelit (vähärasvainen, vichy, kermavaahto, hillo)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Vichy vesi (Novelle), annos 100g250 g 50 tl17 rl2,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 230 g  23 rl3,5 dl789 kcal23 g161 g2,8 g8,1 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vispikerma Flora 20%120 g    264 kcal3,6 g6 g24 g0 g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 100 g 20 tl6,7 rl1 dl46 kcal3 g4,8 g1,5 g0 g
Sokeri 20 g6,7 kpl5 tl1,7 rl0,2 dl81 kcal0 g20 g0 g0 g
Sokeri 30 g10 kpl7,5 tl2,5 rl0,4 dl122 kcal0 g30 g0 g0 g
Voi, 1 tl, 5 g30 g    219 kcal0,3 g0,3 g24 g0 g
Mansikkahillo 250 g 42 tl15 rl2,2 dl566 kcal1,4 g135 g0,3 g2,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1155 g    2261 kcal46 g361 g64 g11 g
Ravintosisältö / annos116 g    227 kcal4,6 g36 g6,4 g1,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    196 kcal4 g31 g5,5 g0,9 g
Nesteet ja kananmunat sekaisin, sen jälkeen jauhot siivilän läpi samalla sekoittaen.

Sokeri menee puoliksi taikinaan ja puoliksi kermavaahtoon.

Vaahto kannattaa vatkata ennenkuin alkaa paistaa vohveleita ja pistää paiston ajaksi jääkaappiin.

Vaahto ja hillo on mitoitettu silleen että molempia saa laittaa suht reilun kasan joka vohvelin päälle.