Keftedes

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha500 g    830 kcal95 g0 g50 g0 g
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Minttu, tuore (-), annos 1g1 g    0,4 kcal0 g0,1 g0 g0,1 g
Punaviini 200 g 40 tl13 rl2 dl141 kcal0,6 g0,4 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 60 g1,1 kpl   86 kcal7,5 g0,2 g6,1 g0 g
Suola, annos 3g1 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Oliiviöljy 55 g 11 tl3,9 rl0,6 dl486 kcal0 g0 g55 g0 g
Korppujauho 70 g  10 rl1,4 dl256 kcal7,3 g52 g0,7 g3,7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1087 g    1854 kcal113 g63 g112 g7,2 g
Ravintosisältö / annos272 g    464 kcal28 g16 g28 g1,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    171 kcal10 g5,8 g10 g0,7 g
500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.