Briam ver 2
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kesäkurpitsa zucchini | 450 g | 1,3 kpl | | | | 81 kcal | 2,5 g | 11 g | 1,8 g | 3,1 g |
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 10-13 %, lehmänmaito, suolaliemessä | 200 g | | | | 3,3 dl | 391 kcal | 32 g | 7,4 g | 26 g | 0 g |
Tomaattimurska | 300 g | | | 20 rl | 3 dl | 88 kcal | 1,7 g | 16 g | 0,6 g | 5,7 g |
Punasipuli, kuorittu, 100g | 120 g | 2,2 kpl | | | 1,3 dl | 32 kcal | 1,6 g | 5,8 g | 0,2 g | 2 g |
Oliiviöljy | 45 g | | 9 tl | 3,2 rl | 1/2 dl | 398 kcal | 0 g | 0 g | 45 g | 0 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 1115 g | | | | | 991 kcal | 38 g | 40 g | 74 g | 11 g |
Ravintosisältö / annos | 279 g | | | | | 248 kcal | 9 g | 10 g | 18 g | 2,7 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 89 kcal | 3,4 g | 3,6 g | 6,6 g | 1 g |
Vähähiilarisempi ja helpompi briam!
Sopii minkä vaan lihan lisukkeeksi, kasvissyöjälle myös sellaisenaan kelpo ateria.
1 kesäkurpitsa
2 punasipulia
3 tomaattia tai purkki tomaattimurskaa
pippuria
oreganoa
oliiviöljyä
vettä
(sitruunamehua)
(muita mausteita maun mukaan)
Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi, sipuli lohkoiksi ja tomaatti kuutioiksi.
Laita kaikki sekaisin uunivuokaan, kaada päälle oliiviöljyä 1 dl tai niin paljon kuin kantti kestää.
Kaada lopuksi vettä niin, että vihannekset peittyvät.
Mausta mielesi mukaan, esim.
valko- ja mustapippuria, oreganoa, minttua, sitruunaa...
Kypsytä 175-asteisessa uunissa vähintään tunti.
Lisää sitten kuutioitu feta, nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja anna olla noin 15 min.