Briam ver 2

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 450 g1,3 kpl   81 kcal2,5 g11 g1,8 g3,1 g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 10-13 %, lehmänmaito, suolaliemessä 200 g   3,3 dl391 kcal32 g7,4 g26 g0 g
Tomaattimurska 300 g  20 rl3 dl88 kcal1,7 g16 g0,6 g5,7 g
Punasipuli, kuorittu, 100g120 g2,2 kpl  1,3 dl32 kcal1,6 g5,8 g0,2 g2 g
Oliiviöljy 45 g 9 tl3,2 rl1/2 dl398 kcal0 g0 g45 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1115 g    991 kcal38 g40 g74 g11 g
Ravintosisältö / annos279 g    248 kcal9 g10 g18 g2,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    89 kcal3,4 g3,6 g6,6 g1 g
Vähähiilarisempi ja helpompi briam!
Sopii minkä vaan lihan lisukkeeksi, kasvissyöjälle myös sellaisenaan kelpo ateria.

1 kesäkurpitsa
2 punasipulia
3 tomaattia tai purkki tomaattimurskaa
pippuria
oreganoa
oliiviöljyä
vettä
(sitruunamehua)
(muita mausteita maun mukaan)

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi, sipuli lohkoiksi ja tomaatti kuutioiksi.

Laita kaikki sekaisin uunivuokaan, kaada päälle oliiviöljyä 1 dl tai niin paljon kuin kantti kestää.

Kaada lopuksi vettä niin, että vihannekset peittyvät.

Mausta mielesi mukaan, esim.

valko- ja mustapippuria, oreganoa, minttua, sitruunaa...

Kypsytä 175-asteisessa uunissa vähintään tunti.

Lisää sitten kuutioitu feta, nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja anna olla noin 15 min.