Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g20 g    110 kcal0,2 g0,2 g12 g0 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g9 g2,3 kpl   9 kcal0,7 g1,5 g0,1 g0,2 g
Vehnäjauho puolikarkea 30 g  3 rl0,5 dl103 kcal3,1 g21 g0,4 g1,1 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Tomaattimurska 1500 g  100 rl15 dl441 kcal8,4 g80 g3 g29 g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g200 g    120 kcal1,8 g10 g8 g0,6 g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 8 g 1,6 tl0,5 rl 5,6 kcal0,1 g0,9 g0,1 g0,3 g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g0.3 g    0,1 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruokasuola jodioitu 2 g 0,3 tl0,1 rl 0,1 kcal0 g0 g0 g0 g
Vesi200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1971 g    795 kcal15 g114 g24 g31 g
Ravintosisältö / annos329 g    133 kcal2,4 g19 g4 g5,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    40 kcal0,7 g5,8 g1,2 g1,6 g
Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.