Matikkakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Made 310 g0,2 kpl   211 kcal49 g0 g1,6 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 1100 g 220 tl73 rl11 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Peruna, vanha, kuorittu 330 g5,5 kpl   251 kcal6,2 g51 g0,7 g3,3 g
Porkkana 150 g2,3 kpl   49 kcal0,9 g8,3 g0,3 g3,8 g
Purjosipuli 100 g1/2 kpl   23 kcal1,8 g2,4 g0,2 g2,1 g
Ruokakerma emmental (Arla keittiö), annos 200g200 g    340 kcal7 g11 g30 g0 g
Mustapippuri 3 g 1,5 tl0,4 rl 8,4 kcal0,3 g1,1 g0,1 g0,8 g
Tilli, tuore 25 g  8,3 rl 7,5 kcal0,9 g0,2 g0,2 g0,5 g
Ruokasuola jodioitu 4.6 g 0,7 tl0,2 rl 0,1 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
2223 g    890 kcal66 g74 g33 g11 g
Ravintosisältö / annos556 g    223 kcal16 g19 g8,3 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    40 kcal3 g3,3 g1,5 g0,5 g
Matikka kiehumaan pippurien ja suolan kanssa.

Matikka pois 15 min päästä ja perkaus.

Porkkanat liemeen ja loput kasvikset hetkeä myöhemmin.

Perattu matikka + mateen maksa viimeisenä.

Kerma ja tilli valmiin keiton sekaan.