Chili con carne-keitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Chili paprika punainen23 g    9 kcal0,5 g2 g0 g0 g
Tomaattimurska 500 g  33 rl5 dl147 kcal2,8 g27 g1 g10 g
Vesi500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kasvisliemikuutio 11 g1 kpl   34 kcal1 g1,5 g2,6 g0,2 g
Sokeri 4 g1,3 kpl1 tl1/3 rl0,1 dl16 kcal0 g4 g0 g0 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Oregano, kuivattu 1 g 1 tl1/2 rl 3,1 kcal0,1 g0,2 g0,1 g0,4 g
Kidneypapu, keitetty, säilyke (TRS)400 g    336 kcal24 g64 g1,2 g20 g
Maissinjyvä, keitetty, suolaton 400 g    546 kcal11 g97 g9 g14 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
2293 g    1771 kcal116 g198 g54 g46 g
Ravintosisältö / annos573 g    443 kcal29 g50 g14 g11 g
Ravintosisältö / 100g100 g    77 kcal5,1 g8,6 g2,4 g2 g
Kuori sipuli, ruskista jauhelihan kanssa, lisää myös chili.

Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio, sokeri, pippuri, suola ja oregano.

Keitä n. 15 min. Jos keitto on liian sakeaa, lisää vettä.

Lisää valutetut pavut ja maissi.

Keitä vielä muutama minuutti.

(pavut voivat olla mitä vaan, ohjeessa puhuttiin vain säilykepavuista.)