Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen300 g 60 tl20 rl3 dl99 kcal10 g15 g0 g0 g
Hiiva 25 g1/2 kpl   19 kcal3,3 g0,3 g0,1 g1,7 g
Sokeri 213 g71 kpl53 tl18 rl2,5 dl863 kcal0 g212 g0 g0 g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5 g    16 kcal0,6 g3 g0,4 g1,4 g
Suola, annos 3g2.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 520 g  52 rl8 dl1784 kcal53 g364 g6,2 g18 g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g75 g    540 kcal0,8 g0,8 g60 g0 g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)300 g    570 kcal1,2 g138 g0 g0 g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki500 g 100 tl33 rl5 dl280 kcal43 g25 g1 g0 g
Flora ruoka kevyt & paksu200 g    120 kcal2 g9 g8 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton30 g    6,3 kcal0,1 g0,5 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
25 annosta
2335 g    4532 kcal134 g768 g93 g21 g
Ravintosisältö / annos93 g    180 kcal5,3 g31 g3,7 g0,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    194 kcal5,7 g33 g4 g0,9 g
1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)