Murutaikinapiirakka mansikoilla ja valkosuklaalla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi 100 g 20 tl7,1 rl1,1 dl725 kcal1,2 g0,4 g81 g0 g
Sokeri 43 g14 kpl11 tl3,5 rl1/2 dl173 kcal0 g43 g0 g0 g
Kaurahiutale 80 g  13 rl2 dl299 kcal12 g46 g5,8 g8 g
Vehnäjauho, sunnuntai98 g  10 rl1,5 dl341 kcal12 g69 g2 g2,9 g
Mansikka, Tuore500 g    215 kcal2,5 g42 g1 g10 g
Valkosuklaa panda, levy 130g100 g    559 kcal8,4 g55 g34 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
920 g    2313 kcal35 g255 g124 g20 g
Ravintosisältö / annos58 g    146 kcal2,2 g16 g7,8 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    251 kcal3,8 g28 g13 g2,2 g
100 g voita
0,5 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l mansikoita
100 g valkosuklaata

Sekoita sokeri, kauraryynit ja jauhot.

Hienonna voi seokseen = murutaikina.

Laita mansikat piirakkavuoan pohjalle ja levitä taikina tasaisesti mansikoiden päälle.

Paista 225 aseteessa 20 min.
Raasta suklaa piirakan päälle, heti kun piirakka otetaan uunista.