Punajuuri -inkiväri gazpacho keitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punajuuri 300 g3,8 kpl   115 kcal3 g21 g0,6 g7,5 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g125 g1 kpl   25 kcal0,8 g4,8 g0,4 g1,7 g
Valkosipuli 10 g2,5 kpl   11 kcal0,8 g1,6 g0,1 g0,2 g
Sipuli 55 g1 kpl  0,6 dl17 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Inkivääri, tuore, silputtu15 g    12 kcal0,3 g2,7 g0,1 g0,3 g
Piparjuuriraaste Felix5 g    14 kcal0,2 g0,8 g1,1 g0 g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g15 g    3 kcal0 g1 g0 g0 g
Oliiviöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Kasvisliemikuutio 5.5 g1/2 kpl   17 kcal0,5 g0,7 g1,3 g0,1 g
Vesi300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 15 g 3 tl1 rl0,2 dl42 kcal0,3 g0,5 g4,2 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
878 g    500 kcal6,8 g36 g35 g11 g
Ravintosisältö / annos219 g    125 kcal1,7 g9 g8,7 g2,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    57 kcal0,8 g4,1 g4 g1,3 g
Keitä punajuuret kypsäksi, anna jäähtyä ja kuori ja paloittele.

Paloittele myös sipuli ja raasta inkivääri.

Sekoita kaikki aineet sauvasekoittimella.

Tarjoa vileänä ja nokare ranskankermaa päälle.