Proteiinimustikkamuffinssi mikrossa

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g16 g    96 kcal3,4 g1,1 g8,6 g0 g
Kaurajauho 44 g  5,5 rl0,8 dl165 kcal6,4 g25 g3,2 g4,4 g
Rasvaton maito, ei lisätty d-vitamiinia, luomu 30 g 6 tl2 rl0,3 dl10 kcal0,9 g1,5 g0 g0 g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 105 g3 kpl   45 kcal10 g0,4 g0,1 g0 g
Mustikka metsä- 12 g  1 rl0,2 dl5,3 kcal0,1 g0,8 g0,1 g0,4 g
Leivinjauhe 1.3 g 0,3 tl0,1 rl 2,3 kcal0,1 g0,5 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
208 g    323 kcal21 g29 g12 g4,8 g
Ravintosisältö / annos208 g    322 kcal21 g29 g12 g4,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    155 kcal10 g14 g5,8 g2,3 g
Reseptiin tarvitaan lisäksi:

1/2 tl vaniljauutetta
1/4 tl manteliuutetta
Ripaus merisuolaa
Makeutusainetta (esim.

stevia) oman maun mukaan.

Vatkaa valkuaiset kevyesti kulhossa.

Lisää joukkoon maito sekä manteli- ja vaniljauute.

Sekoita lautasella kevyesti kaura- ja mantelijauho sekä leivinjauhe ja suola.

sekoita kuivat aineet nesteeseen.

Kääntele sekaan mustikat.

Voitele iso kahvikuppi kevyesti ja kaada taikina kuppiin.

Kypsennä mikrossa 2 min 20 s täysteholla tai siihen asti, että voit työntää muffinssiin hammastikun ja siihen ei tartu taikinaa.

Halutessasi voit kaataa muffinssin päälle vaahterasiirappia.