Juhlaporokeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%500 g    800 kcal14 g14 g75 g0 g
Poronkäristys (Kylmänen)560 g    756 kcal112 g0,6 g34 g0 g
Voi, 1 tl, 5 g50 g    365 kcal0,5 g0,5 g40 g0 g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g280 g    70 kcal2,8 g14 g0,6 g7 g
Peruna, keskikokoinen 60g800 g11 kpl   480 kcal12 g104 g0,8 g7,2 g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto250 g    700 kcal48 g0 g55 g0 g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g20 g    52 kcal2,6 g0,4 g4,4 g0,1 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
3460 g    3223 kcal191 g133 g209 g14 g
Ravintosisältö / annos692 g    645 kcal38 g27 g42 g2,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    93 kcal5,5 g3,8 g6,1 g0,4 g
Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006