Aurapunajuurigratiini

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punajuuri 600 g7,5 kpl   230 kcal6 g41 g1,2 g15 g
Sipuli 60 g1,1 kpl  2/3 dl18 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Omena, keskikokoinen 200g200 g1,3 kpl   68 kcal0,4 g14 g0,6 g3,6 g
Omenamehu (Valio)50 g    21 kcal0 g5 g0 g0 g
Ruokakerma Valio 5%200 g    120 kcal2,4 g5,6 g10 g0 g
Aurajuustomuru (Valio), annos 150g150 g    390 kcal41 g0 g26 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
15 annosta
1260 g    848 kcal50 g69 g37 g20 g
Ravintosisältö / annos84 g    57 kcal3,3 g4,6 g2,5 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    67 kcal4 g5,5 g3 g1,6 g
600 g raakaa punajuurta suikaleina
1 sipuli kuutioina
1 hapahko omena
0,5 dl omenatäysmehua
1 prk ruokakermaa (2 dl)
150 gr aurajuustoa murennettuna
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl suolaa

Kuori ja suikaloi punajuuri.

Kuori ja kuutioi sipuli.

Pese ja lohko omena.

Sekoita kaikki aineet keskenään, paitsi puolet aurajuustosta.

Voitele uunin kestävä vuoka voilla ja lisää raaka-aineet siihen ja lopuksi päällä loput aurajuustosta.

Kypsennä uunissä 150 asteessa noin 1 t 30 min.