Kasvisgratiini2

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g10 g  1 rl0,2 dl36 kcal1,3 g7 g0,2 g0,4 g
Parsakaali pakaste Rainbow125 g    25 kcal3,8 g2,5 g0 g3,1 g
Rainbow kukkakaali (100g)125 g    21 kcal2,4 g2,6 g0,3 g2,9 g
Valio laktoositon maitojuoma 0,95 l rasvaton250 g 50 tl17 rl 65 kcal8,3 g7,8 g0 g0 g
Keiju kasvirasvalevite 70% (Raisio)15 g    95 kcal0 g0 g11 g0 g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio30 g    87 kcal10 g0 g5,1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
annosta
555 g    329 kcal26 g20 g16 g6,4 g
Ravintosisältö / annos0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    59 kcal4,7 g3,6 g2,9 g1,2 g
Laita kasvikset voideltuun uuni vuokaan.

Tee kastike.

Sulata ensin rasva kattilassa, lisää vehnäjauhot joukkoon ja sekoittele hetki.

Älä anna ruskistua! Lisää maito kahdessa erässä sekoittaen.

Lisää lopuksi juusto ja mausta halutessasi hieman suolalla.

Kaada kastike kasvisten päälle.

Uunissa 175-200, niin kauan että pinta on saanut kivasti vähän väriä.