Kermainen soijakastike pastalle

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Soyappetit (tesksturoitu soijaproteiinivalmiste) 500g114 g    399 kcal57 g34 g1,1 g9 g
Vesi, vesijohtovesi 1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)20 g    52 kcal2,6 g2,4 g3,6 g0,1 g
Oliiviöljy 28 g 5,6 tl2 rl0,3 dl248 kcal0 g0 g28 g0 g
Curryjauhe (-), annos 5g5 g    16 kcal0,5 g2,5 g0,5 g0,5 g
Kurkuma, annos 2g2 g    1 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Sipuli (kuorittu)55 g1 kpl  0,6 dl15 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Purjosipuli 15 g0,1 kpl   3,4 kcal0,3 g0,4 g0 g0,3 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11 g2,6 kpl   11 kcal0,8 g1,7 g0,1 g0,2 g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g56 g    34 kcal1,4 g2,8 g3,9 g0,4 g
Hunaja 40 g 5,7 tl2 rl0,3 dl132 kcal0,2 g32 g0 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl200 g    680 kcal4 g6 g70 g0 g
Bulgarian jogurtti, uusi koostumus (Valio), annos 200g200 g    120 kcal6,6 g9 g7 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton30 g    6,3 kcal0,1 g0,5 g0 g0 g
Persilja 5 g  2,5 rl 1,4 kcal0,1 g0,1 g0 g0,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1783 g    1724 kcal75 g95 g114 g12 g
Ravintosisältö / annos357 g    345 kcal15 g19 g23 g2,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    97 kcal4,2 g5,3 g6,4 g0,7 g
114 g soijapaloja
1 l vettä
2 kpl kanaliemikuutioita
2 rkl oliiviöljyä
1 tl currya
1 tl kurkumaa
ripaus mustapippuria myllystä
ripaus cayennepippuria
1 iso sipuli silputtuna
1-4 kynttä valkosipulia murskattuna
2 rkl kanafondia
2 rkl hunajaa
2 dl kuohukermaa
(1-2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna)
200 g ruokajogurttia
1/2 limetin tai sitruunan mehu
pari rkl silputtua persiljaa tai ruohosipulia

1) Keitä soijapaloja litrassa kanalientä 10 min ja valuta (älä käytä tähän niitä kanafondeja)
2) Kuumenna öljy paistinpannussa/wokissa.

Paista sipuleita, currya, kurkumaa ja valkosipulia hetki.

Lisää soijapalat.

3) Kun maustekastike levinnyt tasaisesti soijapaloille, kaada joukkoon kerma ja pienennä lämpöä.

Lisää hunaja, mustapippuri, fondi ja raastettu inkivääri.

4) Laita pasta kiehumaan tässä vaiheessa ja anna kastikkeen hautua kunnes pasta on kypsää.

5) Sekoita kastikkeen joukkoon lopuksi ruokajogurtti, lime/sitruunamehu ja yrittisilppu.

Hämmennä hyvin ja kuumenna hetki.

Tarkista maku.

Lähde
www. kotikokki.

net
Herkullinen kanapasta
kokeileva