Terveellisempi pulla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g6.1 g    21 kcal0,1 g5,4 g0 g0 g
Auringonkukkaöljy (100g)1.8 g    16 kcal0 g0 g1,8 g0 g
Maitojauhe, rasvaton, 1 dl2.1 g    7,6 kcal0,7 g1,1 g0 g0 g
Vehnäjauho, sunnuntai23 g  2,3 rl0,4 dl81 kcal2,8 g17 g0,5 g0,7 g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)10 g    35 kcal1,2 g6,9 g0,2 g0,5 g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen2.7 g    19 kcal0 g0 g2,2 g0 g
Hiiva, 50g1.8 g    1,1 kcal0,2 g0 g0 g0 g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.2 g    0,6 kcal0 g0,1 g0 g0,1 g
Mantelirouhe, 1 rkl1.2 g    6,9 kcal0,3 g0,1 g0,6 g0,1 g
Keiju kasvirasvalevite 70% (Raisio)1.4 g    8,8 kcal0 g0 g1 g0 g
Vanilliinisokeri, teelusikka0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kananmuna, kuoreton (mukaan)2 g    2,9 kcal0,3 g0 g0,2 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
annosta
53 g    201 kcal5,6 g30 g6,5 g1,4 g
Ravintosisältö / annos0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    382 kcal11 g57 g12 g2,7 g
0,5 l vettä
1 rkl kardemummaa
1 dl maitojauhetta
2 dl intiaanisokeria
50 g hiivaa
1 muna
10 dl vehnäjauhoja
4 dl rouheista sämpyläjauhoa
75 grammaa margariinia
0,5 dl ruokaöljyä

täytteeseen
4 rkl sinistä Keijua
4 rkl mantelirouhetta
1 tl vanilliinisokeria

voiteluun muna

kardemumma kattilaan, jossa vesi lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Kaadetaan astiaan, jossa hiiva, maitojauhe ja intiaanisokeri.

Sekoitetaan ja lisätään muna ja osa jauhoista.

Sekoitetaan ja lisätään loput jauhot.

Vaivataan kunnes saadaan kunnon sitko, jonka jälkeen lisätään rasva.

Alustetaan kunnes taikina irtoaa sekoitusastian reunoilta.

Kohotetaan peitettynä puolisen tuntia.

Leivotaan 28 pikkupullaa ja asetetaan pellille.

Kohotetaan puolisen tuntia, jolloin valmistetaan täyte margariiinista, mantelirouheesta ja vanilliinisokerista.

Uuni lämmitetään 225 asteiseksi, juuri ennen paistoa pullat voidellaan munalla ja täytetään painamalla nokare täytettä pullaan.

Paistetaan 10-15 minuuttia.