Katkarapusalaatti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)150 g    99 kcal23 g0 g1 g0 g
Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti 150 g0,3 kpl  6 dl20 kcal1,7 g1,5 g0,3 g1,8 g
Kirsikkatomaatti, suomalainen50 g0,4 kpl   10 kcal0,3 g1,9 g0,2 g0,7 g
Herne 100 g   1,7 dl69 kcal5,1 g9 g0,4 g3,1 g
Viinirypäle, keskiarvo, punnittu kivineen, vihreä/tumma 50 g7,1 kpl  0,7 dl35 kcal0,4 g7,4 g0,2 g0,5 g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 200 g 40 tl13 rl2 dl128 kcal6,4 g10 g7 g0 g
Sokeri 5 g1,7 kpl1,3 tl0,4 rl0,1 dl20 kcal0 g5 g0 g0 g
Suola, annos 3g2 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 80 g2/3 kpl   21 kcal0,3 g1,1 g0,6 g1,5 g
Kananmuna, keitetty 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
842 g    481 kcal44 g36 g15 g7,6 g
Ravintosisältö / annos211 g    121 kcal11 g9 g3,8 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    57 kcal5,2 g4,3 g1,8 g0,9 g
Pilko salaatti, puolita tomaatit ja viinirypäleet.

Anna katkarapujen ja herneiden sulaa huoneen lämmössä jos ovat pakastettuja.

Sekoita kaikki ainekset isossa kulhossa ilmavaksi salaatiksi.

Lisää keitetyn ja jäähtyneen kananmunan viipaleet kauniiksi jonoksi salaattikulhon reunamalle, pari sitruunaviipaletta toiselle reunalle.

Tee kastike sekoittamalla kermaviiliin sitruunamehua, sokeria ja suolaa sekä ripaus mustapippurirouhetta.