Pähkinäleipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3 g0,1 kpl   0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vehnäjauho, sunnuntai150 g  15 rl2,3 dl525 kcal18 g107 g3,2 g4,5 g
Vesi100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g2 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 500 g  50 rl7,7 dl1716 kcal51 g350 g6 g18 g
Ruisjauhot, kokojyvä250 g    568 kcal22 g139 g4,8 g35 g
Vehnäjauho täysjyvä Liperin mylly250 g    898 kcal33 g173 g7,5 g25 g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g11 g0,2 kpl   0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vesi700 g 140 tl47 rl7 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 50 g 10 tl3,6 rl0,6 dl442 kcal0 g0 g50 g0 g
Suola, annos 3g20 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Saksanpähkinä 250 g   4,2 dl1701 kcal37 g8,3 g163 g40 g
Hasselpähkinä 85 g85 kpl 8,5 rl1,3 dl547 kcal12 g2,9 g52 g15 g
Cashewpähkinä 75 g 25 tl8,3 rl1,3 dl431 kcal15 g14 g35 g2,6 g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g50 g    287 kcal8,9 g12 g25 g5,9 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
30 annosta
2496 g    7113 kcal196 g805 g346 g145 g
Ravintosisältö / annos83 g    237 kcal6,5 g27 g12 g4,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    285 kcal7,9 g32 g14 g5,8 g
Juuri

1/5 pss (3g) kuivahiivaa
1 dl vettä
150 g vehnäjauhoja
2 g ruususuolaa

Vesi lämmitetään 42 asteiseksi, johon lisätää suola ja jauhot, joihin on sekoitettu kuivahiivaVaivaa taikinaa yleiskoneessa n 10 minuuttia tai kunnes taikina on kiinteätä ja kimmoisaa.

Peitä taikina liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä 3 tuntia tai yön yli jääkaapissa.

Taikina

500 g vehnäjauhoja
250 g ruisjauhoja
250 g kokojyvävehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
7 dl vettä
50 g rypsiöljyä
20 g ruususuolaa
50 g seesaminsiemeniä
250 g saksanpähkinöitä
85 g hasselpähkinöitä
75 g cashewpähkinöitä

Kuumenna vesi 42 asteiseksi.

Lisää joukkoon jauhoihin sekoitettu kuivahiiva, öljy, suola seesaminsiemenet ja juuri.

Vaivaa taikinaa yleiskoneessa n. 10-15 min eli kunnes taikina on kimmoisaa.

Sekoita joukkoon rouhitut pähkinät.

Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa n. tunti.

Jaa taikina jauhotetulla pöydällä neljään osaan.

Tee pyöreitä leipiä, jotka kohotat lähes kaksinkertaisiksi.

Laita leivät 250 aseteiseen uuniin ja suihkuta uuniin runsaasti vettä tai laita uuninpohjalla olevaan astiaan vettä.

Vähennä lämpö 200 asteeseen n. 5 min kuluttua.

Paista leipiä yhteensä n. 45 minuuttia.

Paistamisen puolessa välissä päästä uuniin ilmaa avaamalla hetkeksi uuninluukku.

Leivät sopivat pakastettaviksi, mutta ovat todella herkullisia heti lämpimänä ja vielä myöhemminkin.