Arkinen kauraleipä 2kpl

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaurahiutale Elovena (Raisio)200 g    740 kcal28 g110 g16 g22 g
Vesi750 g 150 tl50 rl7,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hiiva, 50g50 g    31 kcal6,6 g0,6 g0,2 g0 g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g750 g  75 rl12 dl2700 kcal98 g525 g16 g28 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
annosta
1750 g    3471 kcal132 g636 g32 g50 g
Ravintosisältö / annos0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    198 kcal7,5 g36 g1,8 g2,8 g
Kiehauta vesi ja kaada kaurahiutaleiden päälle kulhoon.

Anna muhia kunnes vesi on kädenlämpöistä.

Sekoita joukkoon 3tl suolaa, hiiva ja alusta vehnäjauholla.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Ripottele leivinlaudalle elovena plussaa ja vehnäjauhoja ja leivo kaksi pyöreää leipää.

Laita leivinpaperin päälle uunipellille ja anna vielä kohota hetkisen.

Paista uunissa 250asteessa n.30min.