Porkkanamuffinsit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tomusokeri 1dl=60g14 g    56 kcal0 g14 g0 g0 g
Porkkanaraaste (Palmia)8.3 g    2,7 kcal0 g0,6 g0 g0 g
Ykkösmaito 1 dl17 g    6,8 kcal0,6 g0,8 g0,2 g0 g
Flora culinesse3.3 g    24 kcal0 g0 g2,7 g0 g
Leivinjauhe0.8 g 0,2 tl0,1 rl 1,4 kcal0 g0,3 g0 g0 g
Hermesetas-jauhe1.2 g    3,5 kcal0 g0,7 g0 g0,5 g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g4.2 g    13 kcal0,7 g1,9 g0,3 g0,7 g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala5.4 g    17 kcal0,8 g3,2 g0,1 g0,5 g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g11 g  1,1 rl0,2 dl39 kcal1,4 g7,6 g0,2 g0,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
65 g    164 kcal3,5 g29 g3,5 g2,1 g
Ravintosisältö / annos65 g    165 kcal3,5 g29 g3,5 g2,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    254 kcal5,4 g45 g5,4 g3,3 g
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Sekoita taikinaan rasva.

Lisää sitten maito ja porkkanaraaste ja sekoita vain sen verran että taikina on tasaista.

Nosta taikinasta kahdella lusikalla nokareita muffinssivuokiin.

Paista muffinsseja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes ovat kauniin ruskeita.

Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

mokkakuorrutus:
Sekoita 1 paketti tomusokeria ja 2 rkl vahvaa kahvia.

Lusikoi muffineille kuorrutusta ja ripottele päälle suklaaströsseleitä.

spelttijauhojen sijaan voi käyttää myös graham-jauhoja

lähde: www. vegaaniliitto.

fi /muokattu resepti