Valkuaispuuro

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Alpro soya vanilla (Alpro), annos 250g150 g    93 kcal5 g12 g2,7 g0,8 g
Kaurahiutaleita(lidl)40 g    140 kcal5,6 g22 g2,8 g4 g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g70 g    29 kcal6,9 g0,3 g0,1 g0 g
Stevia mak.jauhe (Canderel), annos 1g1 g    3,8 kcal0 g0,9 g0 g0 g
Vesi50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2 g    6,2 kcal0,2 g1,2 g0,1 g0,6 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2 g    7,3 kcal0,1 g1,6 g0,1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
315 g    280 kcal18 g38 g5,8 g5,4 g
Ravintosisältö / annos315 g    280 kcal18 g38 g5,8 g5,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    89 kcal5,7 g12 g1,8 g1,7 g
Kiehauta soijamaito ja vesi liedellä.

Samalla kun odotat nesteen kuumenevan, lisää mausteet:
- (kunnolla!!) suolaa
- vaniljajauhetta (aitoa)
- kanelia
- kardemummaa
- (halutessasi) makeutusta esim.

steviaa

Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä.

Keitä niin kauan että hiutaleet on täysin turvonneet ja puuro on melko paksua(tärkeää!!).

Hauduta tarpeen tullen vaikka kannen alla.

Lisää valkuaiset yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita kunnolla, ellet halua puuroon valkoisia klönttejä.

Sekoita vielä valkuaisten lisäämisen jälkeen ja anna niiden kypsyä samalla.

Muutamien minuuttien jälkeen puuron rakenne pitäisi olla klönttinen ja limainen.

Keitä niin kauan kunnes saat haluamasi rakenteen.

Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!