Gluteenittomat herkkumuffinssti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen200 g    1440 kcal2 g2 g160 g0 g
Sokeri 255 g85 kpl64 tl21 rl3 dl1035 kcal0 g255 g0 g0 g
Kananmuna 50g(kpl)100 g    126 kcal11 g0,3 g9 g0 g
Sitruunarahka (Valio), annos 200g400 g    640 kcal29 g64 g28 g0 g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 400 g   6,7 dl1380 kcal22 g305 g4,8 g5 g
Leivinjauhe 20 g 4 tl1,3 rl 35 kcal1 g7,6 g0 g0,1 g
Leivontasuklaa, tumma (Fazer), annos 5g100 g    560 kcal8 g37 g42 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
18 annosta
1475 g    5216 kcal73 g670 g244 g5,1 g
Ravintosisältö / annos82 g    290 kcal4 g37 g14 g0,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    354 kcal4,9 g45 g17 g0,3 g
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.

Lisää munat yksitellen ja rahka.

Yhdistä leivinjauhe jauhoihin ja sekoita jauhot taikinaan.

Jaa taikina isoihin muffinssivuokiin (jos käytät pieniä vuokia saat tietenkin tuplamäärän pikkumuffinsseja).

Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalean ruskea.

Anna muffinssien jäähtyä ja sulata suklaa vesihauteessa.

Lurittele sulanutta suklaata muffinssien päälle.

Halutessasi voit ripotella suklaan päälle esim.

muutaman suklaarusinan, pähkinärouhetta, nonparelleja tms koristeeksi.