Munakas

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 140 g4 kpl   59 kcal14 g0,6 g0,1 g0 g
Valion rasvaton luomumaito 200g90 g    30 kcal3 g4,4 g0 g0 g
Ohut 100% leppäsavukinkku (Hk), annos 8g50 g    50 kcal11 g0,1 g0,8 g0 g
Sipuli (kuorittu)20 g0,4 kpl  0,2 dl5,4 kcal0,3 g1 g0 g0,3 g
Kirsikkatomaatti, suomalainen40 g0,3 kpl   8 kcal0,2 g1,5 g0,1 g0,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
450 g    309 kcal42 g7,9 g12 g0,9 g
Ravintosisältö / annos225 g    155 kcal21 g4 g6,2 g0,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    69 kcal9 g1,8 g2,7 g0,2 g
6 kananmunaa
6 rkl rasvatonta luomumaitoa
1/2 sipuli
50g kinkkua
kourallinen kirsikkatomaatteja

1. erottele 4 munan valkuaiset kulhoon ja riko sekaan 2 kokonaista munaa
2. vatkaa kevyesti ja sekoita joukkoon 6 rkl maitoa
3. pilko sipuli, kinkku ja tomaatit
4. Ruskista sipuli ja kinkku kevyesti pannulla, kaada lautaselle
5. lisää pannulle munaseos ja työntele kevyesti ympäriinsä.

Anna jähmettyä.

6. Kun seos on hyytynyt, kaada sipuli-kinkkuseos sekä hienonnetut kirsikkatomaatit toisen puolikkaan päälle.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Käännä toinen puoli munakkaasta seoksen päälle.

7. Kumoa lautasille ja nautiskele.