Jossun Jauhelihaviipaleperunalaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 400 g    910 kcal76 g0 g68 g0 g
Sipuli (kuorittu)218 g4 kpl  2,4 dl59 kcal2,8 g11 g0,4 g3,7 g
Peruna, vanha, kuorittu 800 g13 kpl   609 kcal15 g124 g1,6 g8 g
Pekoniviipaleet raaka (Rainbow), annos 140g140 g    378 kcal18 g0 g34 g0 g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 400 g 80 tl27 rl4 dl253 kcal12 g19 g14 g0 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2013 g    2288 kcal131 g154 g123 g12 g
Ravintosisältö / annos336 g    382 kcal22 g26 g21 g2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    114 kcal6,5 g7,6 g6,1 g0,6 g
2 sipulia
400 g naudan jauhelihaa
800 g perunoita
n 8 dl täysmaitoa
1 muna
Pippuria
suolaa
140g pekoniviipaleita

Kuori ja pilko 2 sipulia
Ruskista jauheliha ja sipuli
mausta suolalla ja pippurilla
viipaloi perunat
lado vuokaan vuorotellen perunoita ja jauhelihasipuliseosta niin että perunakerros on päällimmäinen.

laita perunoiden päälle aina joka väliin hiukan suolaa
laita päälle pekonit ja kaada munamaito niin että perunat ei ui
paista uunissa 200 astetta noin tunti.