Teeleipä rasvattomaan maitoon

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 130 g  13 rl2 dl446 kcal13 g91 g1,6 g4,6 g
Sämpyläjauhoseos (Myllärin), annos 800g120 g    402 kcal14 g79 g2,9 g10 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Oliiviöljy 28 g 5,6 tl2 rl0,3 dl248 kcal0 g0 g28 g0 g
Rasvaton maito, ei lisätty d-vitamiinia, luomu 200 g 40 tl13 rl2 dl68 kcal6,1 g10 g0,2 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
491 g    1181 kcal34 g184 g33 g15 g
Ravintosisältö / annos61 g    147 kcal4,2 g23 g4,1 g1,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    241 kcal7 g37 g6,7 g3 g
4 leipästä, 225 astetta, 15 min.

2 dl vehnäjauhoja
2 dl sämpyläjauhoja tai grahamjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
2 dl rasvatonta maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää öljy ja maito, sekoita varovasti mahdollisimman vähän.

Jaa taikina neljäksi noin puolen sentin paksuiseksi leiväksi leivinpaperille, taputtele tasaiseksi.

Tee haarukalla reikiä pintaan.