Nakkikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Aito nakki kevyt (Hk), annos 500g700 g    1085 kcal98 g18 g70 g1,4 g
Peruna, vanha, kuorittu 500 g8,3 kpl   381 kcal9 g78 g1 g5 g
Porkkana, tuore360 g5,5 kpl   101 kcal2,2 g20 g0,7 g9 g
Selleri, annos 50g50 g    7 kcal0,5 g1,5 g0 g0 g
Lanttu 100 g    29 kcal1 g4,6 g0,3 g1,8 g
Palsternakka 15 g0,1 kpl   10 kcal0,1 g1,8 g0,1 g0,7 g
Purjosipuli 10 g0,1 kpl   2,3 kcal0,2 g0,2 g0 g0,2 g
Persilja 20 g  10 rl 5,5 kcal0,3 g0,2 g0 g1,6 g
Naudanlihafondi fond "du chef" (Knorr), annos 28g28 g    25 kcal0,8 g1 g2 g0,2 g
Vesi, vesijohtovesi 1500 g 300 tl100 rl15 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
11 annosta
3283 g    1645 kcal113 g125 g74 g20 g
Ravintosisältö / annos298 g    149 kcal10 g11 g6,7 g1,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    50 kcal3,4 g3,8 g2,3 g0,6 g
Huomaa, tämä on suur-annos ja sisältää runsaasti nakkeja :)
Keittoa kannattaa pakastaa annoskokoisissa rasioissa tulevien kiireisten päivien varalle.

*Keitä kuoritut ja lohkotut juurekset ja perunat maustepippurilla ja parilla laakerinlehdellä maustetussa vedessä lähes kypsiksi.

*Lisää paloitellut nakit ja fond du chef.

*Anna kiehua hiljalleen jonkin aikaa.

*Maista/mausta (ehkä ripaus chiliä) sekä lisää persiljaa.