Taivaallinen katkarapumunakas

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna, keitetty 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Rapsiöljy (Vita d´or), annos 5g15 g    135 kcal0 g0 g15 g0 g
Vesi30 g 6 tl2 rl0,3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl100 g    360 kcal2 g2,7 g38 g0 g
Katkarapu 30 g15 kpl  0,6 dl21 kcal4,3 g0 g0,3 g0 g
Tilli mauste5 g    0,9 kcal0,1 g0,1 g0 g0 g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl53 kcal0 g0,1 g6 g0 g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g20 g    56 kcal3,8 g0 g4,4 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
320 g    782 kcal24 g3,2 g75 g0 g
Ravintosisältö / annos320 g    782 kcal24 g3,2 g75 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    244 kcal7,5 g1 g23 g0 g
Kananmunat rikotaan kulhossa haarukalla, lisätään vesi ja vispataan sekaisin.

Munaseos paistetaan pannulla, jossa liru öljyä.

Käännetään.

Katkaravut ripotellaan munakkaalle ja käännetään "suppuun", annetaan olla hetki (liesi sammutettuna), että sulavat, mutta eivät sitkistyisi.

Kermakastike: kermaa sekoitellaan kattilassa 10-15 min. tai kunnes seos paksunee.

Itse käytin hylävispiä, joten se ei sovellu kuumentamiseen (ei paksuunnu), mutta lisäsin siihen nokareen Koskenlaskijaa.

Lopuksi lisätään n. 1tl margariinia (voita) ja tilli.

Kaadetaan munakkaan päälle.

Ja a´vot! :P