Tomaattinen jauheliha-sienikastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Atria kevyt jauheliha (Atria), annos 400g400 g    660 kcal80 g0 g40 g0 g
Herkkusieni 220 g15 kpl  7,3 dl35 kcal4,6 g0,7 g0,7 g3,3 g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g500 g  33 rl5 dl175 kcal8 g35 g0,5 g7 g
Naudanlihafondi fond "du chef" (Knorr), annos 28g56 g    50 kcal1,7 g2 g3,9 g0,4 g
Voi, 1 tl, 5 g10 g    73 kcal0,1 g0,1 g8 g0 g
Oliiviöljy 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Soijakastike 18 g 3 tl1 rl0,2 dl11 kcal0,9 g1,7 g0 g0 g
Ketsuppi, Heinz40 g 8 tl2,2 rl1/3 dl41 kcal0,4 g10 g0 g0,5 g
Vehnäjauho puolikarkea 20 g  2 rl0,3 dl69 kcal2 g14 g0,2 g0,7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1274 g    1203 kcal98 g63 g63 g12 g
Ravintosisältö / annos212 g    200 kcal16 g10 g11 g2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    94 kcal7,7 g4,9 g5 g0,9 g
Keitä tomattimurska kokoon.

Ruskista jauheliha pannulla voi-öljyseoksessa.

Lisää sekaan puhdistetut ja paloitellut herkkusienet, jatka ruskistamista.

Mausta liha-sieniseos musta-valkopippurilla ja chilillä sekä hyppysellisellä suolaa ja kaada seos tomaattimurskan sekaan.

Anna kiehua.

Suurusta kylmään vesitilkkaan lisätyillä vehnäjauhoilla.

Lisää Fond du chec ja hiukan ketsuppia sekä soijakastiketta.

Anna kiehua vähän aikaa.

Nautitaan esimerkiksi runsaskuituisen kokojyvä makaronin kanssa :)