PAPRIKARISOTTO

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Paprika punainen 150 g0,9 kpl   44 kcal1,4 g6,8 g0,6 g2,9 g
Paprika keltainen 150 g0,9 kpl   45 kcal1,4 g7,7 g0,3 g3 g
Sipuli 100 g1,8 kpl  1,1 dl30 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Valkosipuli 30 g7,5 kpl   33 kcal2,4 g4,9 g0,2 g0,6 g
Oliiviöljy 30 g 6 tl2,1 rl1/3 dl265 kcal0 g0 g30 g0 g
Riisi puuroutuva 250 g  19 rl2,9 dl856 kcal15 g189 g1,7 g5,8 g
Vesi600 g 120 tl40 rl6 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kevytkerma 4% (Rainbow), annos 200g200 g    120 kcal1,8 g10 g8 g0,6 g
Kasvisliemikuutio 20 g1,8 kpl   61 kcal1,9 g2,7 g4,7 g0,3 g
Parmesan, parmigiano reggiano (Parmareggio), annos 50g30 g    118 kcal10 g0 g8,7 g0 g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g20 g    20 kcal0 g4,2 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1580 g    1592 kcal35 g231 g54 g15 g
Ravintosisältö / annos395 g    398 kcal8,8 g58 g14 g3,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    101 kcal2,2 g15 g3,4 g0,9 g
Hienonna sipuli ja kuutioi paprikat pieniksi.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota riisi ja sipuli- ja valkosipulisilppu.

Lisää paprikapalat.

Lisää viinietikka, kiehuva vesi ja kasvisliemikuutiot.

Anna risoton poreilla 10-15 minuuttia.

Sekoita välillä.

Tarkista riisin kypsyys maistamalla.

Lisää kevytkerma ja anna seoksen kiehua vielä hetki.

Risotto on parhaimmillaan puuromaisena löysänä.

Lisää juustoraaste ja mausta ruoka limepippurirouheella ja tarvittaessa ripauksella suolaa/ lorauksella soijaa.