Kaalikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1500 g    317 kcal18 g51 g3 g32 g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 50 g 10 tl3,6 rl0,5 dl355 kcal0,4 g0,2 g40 g0 g
Lihaliemikuutio, kappale (X-tra), annos 10g20 g    1 kcal0 g0,1 g0,1 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g250 g3,9 kpl   70 kcal1,5 g15 g0,5 g6,3 g
Peruna, vanha, kuorittu 750 g13 kpl   571 kcal14 g116 g1,5 g7,5 g
Sipuli 150 g2,7 kpl  1,7 dl45 kcal1,9 g7,2 g0,3 g2,6 g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste400 g    100 kcal3,6 g19 g1,2 g12 g
Jauheliha, sika-nauta 500 g    1107 kcal88 g0 g85 g0 g
Jauhelihamauste, annos 15g3 g    0,1 kcal0 g0 g0 g0 g
Paprikajauhe 3 g 1,5 tl1/2 rl 10 kcal0,4 g0,6 g0,4 g1,1 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Vesi2000 g 400 tl133 rl20 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
5628 g    2582 kcal128 g210 g132 g61 g
Ravintosisältö / annos704 g    323 kcal16 g26 g17 g7,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    46 kcal2,3 g3,7 g2,3 g1,1 g
Kuullota kaalit rasvassa.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Anna hautua miedolla lämmöllä pari tuntia.

Lisää kuoritut ja pilkotut porkkanat ja perunat, anna kiehua.

Ruskista jauheliha.

Lisää jauhelihaan sipulit ja mausteet.

Lisää jauheliha ja pakastevihannekset keittoon.

Anna kiehua vielä vartin verran.

Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.