PaukkuMaissin kevytjäädyke

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 131 g3,7 kpl   56 kcal13 g0,5 g0,1 g0 g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g205 g    82 kcal9 g11 g0,2 g2,1 g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g250 g    175 kcal30 g10 g1,3 g0 g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g200 g    78 kcal0,8 g14 g1 g5,2 g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss150 g  15 rl3 dl51 kcal1,5 g6,1 g1,2 g5,6 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen200 g 40 tl13 rl2 dl66 kcal6,6 g10 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1136 g    508 kcal61 g51 g3,8 g13 g
Ravintosisältö / annos95 g    42 kcal5,1 g4,3 g0,3 g1,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    45 kcal5,4 g4,5 g0,3 g1,1 g
Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.